Radikaalne samm: F1-tiim plaanis kaalu vähendamiseks eemaldada vormelilt kogu värvi

Postimees Sport
Copy
Williamsi F1-auto.
Williamsi F1-auto. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Tänavu tutvustatud uue põlvkonna F1-autod on võrreldes eelkäijaga raskemad. Seetõttu on iga gramm veelgi rohkem arvel ja tiimid on välja käinud pööraseid ideid, et kuningliku sarja sõiduriistade kaalu langetada. Williamsi meeskonna insenerid pakkusid, et vormelilt võiks ära võtta kõik värvidetailid ning sisuliselt oleks sellega autolt ära korjatud ka sponsorlogod.

Williamsi meeskond tundub olevat oma vormeli disaini muutnud peaaegu igal F1-etapil ning üritanud maha lihvida mittevajalikku värvikihti, et võita paar grammi juurde. Auto ninalt, mootorikattelt ja külgedelt on sinist värvi eemaldatud ja alles on jäänud toores süsinikkiud.

Vormeli esinemise eest vastutav Dave Robson ütles, et nende meeskond pakkus turundustiimile välja, et nad eemaldaksid autol kogu värvi. «Muidugi. Absoluutselt,» ei teinud ta ideest saladust, kirjutas motorsport.com.

Siiski ei leidnud see idee heakskiitu ning Robson mõistab, et mingisugune indentiteet peab tiimile jääma. «Me kõik tahame, et auto näeks välja vapustav, aga see peab olema kompromiss. Autol peab olema eristatav värvilahendus, kuid samal ajal on sponsorite huvides, et auto oleks võimalikult kiire,» ütles Williamsi esindaja.

Williams ei ole kaalulangetamises üksi. Varasemalt on teada, et omal moel on värvilahendusi vähendanud ka Aston Martin, Red Bull, McLaren ja Red Bull.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles