Ukraina eest sõtta asunud Venemaal sündinud väravavaht lahkus rindelt: mulle aitab! (1)

Christopher Krutto
Copy
Ivan Vavassori.
Ivan Vavassori. Foto: Instagram/@ivan_vavassori_oficial

Venemaal sündinud, kuid juba viieselt itaallastest kasuvanemate poolt adopteeritud Ivan Luca Vavassori jättis jalgpallurikarjääri pooleli, et Ukraina eest sõjas võidelda. Nüüd otsustas ta riigist lahkuda.

«Mulle aitab. On aeg tagasi minna. Ma ei ole valmis kaugemale minema. Tegin kõik, mis võimalik, et aidata. Andsin Ukraina inimestele osa oma ajast ja elust, aga nüüd lähen tagasi sinna, kus olen õnnelik,» kirjutas väravavaht ühismeedias.

«Palju on muutunud pärast seda, kui ma lahkusin. Ometi olen kindel, et koos jumala abiga saavutan oma eesmärgid,» lisas ta.

Sport24.ua andmetel sai tema üksus hiljuti Venemaa pommitamisega tabada ning Vavassori sai ise mitmeid haavu.

Vavassori hakkas Itaalias elades käima jalgpallitrennis, esindades Alcione, Legnano ja Pro Patria klubisid. Hiljuti siirdus väravavahina tegutsev Vavassori Boliiviasse, kus esindas Santa Cruzi.

Ent Boliivia eluetapp jäi 30-aastasel jalgpalluril lühikeseks, sest 26. veebruaril lendas ta Ukrainasse ja liitus vabatahtlike armeega. «Minu jaoks on au kaitsta Ukrainat, kes omakorda kaitseb oma kodusid ja perekondi. Aitame neid ja peatame sõja levimise üle Euroopa,» ütles Vavassori.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles