Putinile kaitsekõne pidanud olümpiavõitja lääne ajakirjanikele: kas tõesti ootasite minust midagi muud? Ülim naiivsus (2)

Christopher Krutto
Copy
Veronika Stepanova (paremal) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Veronika Stepanova (paremal) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: Vladimir Astapkovich/AP/Scanpix

Pekingi taliolümpiamängudel murdmaasuusatamise teatesõidus kuldmedali võitnud venelanna Veronika Stepanova võttis hiljuti Venemaa presidendi Vladimir Putini kaitseks sõna ja tegi nüüd torke lääne ajakirjanike suunas.

Kui Putin võõrustas Pekingi olümpiamängude medaliste, siis Stepanova võttis sõna ja kiitis Putinit. «Minu silmis on Venemaa muutunud taas tugevaks, uhkeks ja edukaks. See ei meeldi kõigile maailmas, kuid see on ilmne. Me oleme õigel teel ja võidame kindlasti, nagu võitsime olümpiamängudel,» viitas Stepanova sõjale Ukrainas.

Pärast seda proovisid tema sõnul mitmed lääne ajakirjanikud temaga ühendust võtta. «Osa on minuga isiklikult kohtunud ja ilmselt minust mingisuguse arvamuse kujundanud. Mul on teile vastus: kas tõesti ootasite minust midagi muud? Lihtsalt sellepärast, et ma naeratan, räägin natuke inglise keelt ja olen alati valmis nalja viskama, siis ma olen «teistsugune venelane»? Ülim naiivsus,» kirjutas 21-aastane suusataja ühismeedias.

Edasi kirjeldas ta, kuidas venelased ületavad alati raskused, mis neil ees seisavad ja lääne ajakirjanikud peaksid lõpetama müütide uskumise, mida nad ise loovad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles