Parim jalgpall, mis eales nähtud? Ancelotti: Reali ajalugu aitas meil finaali jõuda

Toimetas Ville Arike
Copy
Reali peatreener Carlo Ancelotti (vasakul) õnnitleb Luka Modricit (keskel) ja otsustava värava löönud Karim Benzemad. Ancelotti jõudis esimese treenerina oma viiendasse Meistrite liiga finaali.
Reali peatreener Carlo Ancelotti (vasakul) õnnitleb Luka Modricit (keskel) ja otsustava värava löönud Karim Benzemad. Ancelotti jõudis esimese treenerina oma viiendasse Meistrite liiga finaali. Foto: GABRIEL BOUYS/AFP/SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas jõudis uskumatul moel finaali Madridi Real, kes oli veel minut enne kordusmängu normaalaja lõppu Manchester City vastu pealtnäha lootusetus seisus, kuid lõi siis kahe minutiga kaks väravat, lisaajal kolmandagi, võitis mängu 3:1 ja edenes edasi koondskooriga 6:5. Peatreener Carlo Ancelottil oli võidu põhjus teada.

«Kui ka tundus, et kõik on läbi, aitas selle klubi ajalugu meil edasi võidelda,» sõnastas palju näinud ja palju võitnud Ancelotti edu valemi.

Vahetusmehe Rodrygo väravad sündisid 90. ja 90+1. minutil, Karim Benzema lisas lisaaja viiendal minutil tabamuse penaltipunktilt. Midagi sarnast mäletab ajaloost vaid 1999. aasta Meistrite liiga finaalist, mil Manchester Unitedi veelgi hilisemad väravad (Teddy Sheringham skooris 90+1. ja Ole Gunnar Solskjær 90+3. minutil) aitasid meeskonna 0:1 kaotusseisust 2:1 triumfini.

Ning Reali puhul pole sellel hooajal tegemist sugugi esimese kaotusseisust väljarabelemisega. Kaheksandikfinaalis kaotati veel ühele suurklubile PSG-le esimene mäng 0:1 ning teises oldi poolajal samuti 0:1 taga. Siis võttis Benzema kätte, tegi vähem kui 20 minutiga kübaratriki ja Real pääses skooriga 3:2 edasi.

Poolfinaalis alistati Chelsea võõrsil 3:1, kuid kodus jäädi 75. minutil taha 0:3 ja näis, et edu on maha mängitud. Ent siis skooris seesama Rodrygo 80. minutil ja Benzema lisaajal ning koguskooriga 5:4 edeneti poolfinaali. Ning nüüd siis järgmine trikk.

«Milline jalgpall! See on ilmselt parim, mida eales näinud olen,» kommenteeris endine Reali mängija Jonathan Woodgate BBC raadioeetris.

Võib meenutada, et sügisel peetud hooaja esimeses kodumängus kaotas Real Moldova meistrile Tiraspoli Šeriffile...

Ancelotti jõudis esimese treenerina viiendasse Meistrite liiga finaali. Real püüab 28. mail Pariisis oma 14. tiitlit. Ancelotti lisas: «Ma ei saa öelda, et oleme niisuguse eluga harjunud, aga see, mis juhtus täna, juhtus ka mängudes Chelsea ja PSG-ga. Kui pean ütlema, miks, siis klubi ajalugu on see, mis aitas meil edasi võidelda, kui kõik näib läbi olevat. Leidsime oma viimased energiavarud. Lisaajal oli psühholoogiline eelis juba meie poolel.»

Rodrygo lausus, et Reali särgis olles õpid alati lõpuni võitlema. «Pärast minu esimest väravat hakkasime uskuma,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles