VIDEO Kaunase Žalgiris sai Leedu liiga 30 aasta jooksul ajaloolise kaotuse

Toimetas Ville Arike
Copy
Žygimantas Janavicius vedas Klaipeda meeskonna võidule Žalgirise üle.
Žygimantas Janavicius vedas Klaipeda meeskonna võidule Žalgirise üle. Foto: Erikas Ovčarenko/Scanpix

Leedu korvpalliliigas peetakse play-off'e aastast 1993 ehk juba 30. hooaega ning esimest korda juhtus nõnda, et riigi kauane esiklubi Kaunase Žalgiris saab kaotuse kohamängude nõnda varases faasis.

Žalgiris pidi Klaipedas tunnistama sealse Neptunase 70:68 paremust. Tegemist on veerandfinaalseeriaga ning need kõik oli Kaunase suurklubi varem võitnud kuivalt. Nüüd on seis 1:1, mängitakse kolme võiduni.

Žalgiris jõudis kolm sekundit enne lõppu Karolis Lukošiunase viskest viigini 68:68, kuid seejärel teenis Neptunase mees Deividas Gailius kolm vabaviset, realiseeris neist viimase, ning sai vastaste pallikaotuse järel astuda vabvaviskejoonele veel korra ja vormistas lõppseisu.

Võitjate edukamad olid Žygimantas Janavicius 21 (lisaks 6 rs), Gailius 17 ja Benas Griciunas 16 ning kaotajaist Lukas Lekavicius 17 ja Joffrey Lauvergne 14 punktiga. Vaata mängu tipphetki:

Veel kahes paaris on seis 1:1, sealhulgas põhiturniiri võitja Vilniuse Rytase heitluses kaheksanda asetusega Alytuse Dzukijaga. Dzukija sai kodus peetud teises mängus 80:73 võidu, 17 punktiga oli resultatiivseim paari nädala pärast 43-aastaseks (!) saav Mindaugas Lukauskis...

Korra on kumbki meeskond võitnud ka paaris Jonava – Šiauliai. Vaid Panevežyse Lietkabelis juhib Utena Juventuse vastu 2:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles