Irvhammastele ette jäänud Miami GP pakub publikule meeletut sõud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Miami GP korraldajad on ehitanud võltssadama, et meenutada kohalikke uhkeid merevaateid. Siiski korvatakse seda meeletu meelelahutusprogrammiga.
Miami GP korraldajad on ehitanud võltssadama, et meenutada kohalikke uhkeid merevaateid. Siiski korvatakse seda meeletu meelelahutusprogrammiga. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Kuninglik vormelisari jõuab sel hooajal koguni kahel korral Ameerika Ühendriikidesse ning esimene võidusõit peetakse juba sel nädalavahetusel Miamis. Tegemist on uhiuue ringrajaga, mis teeninud üsna palju kriitikat ja seda väga naljakal põhjusel.

Florida osariigis pole 63 aastat ühtegi F1-etappi toimunud, ent Miami GP-ga pannakse sellele ootusele viimaks punkt. Hooaja viies osavõistlus sõidetakse Miami rahvusvahelisel autodroomil, millel kogupikkust 5,4 kilomeetrit. Rada on laotatud NFLi klubile Miami Dolphinsile kuuluva Hard Rock staadioni kõrvale.

Tegelikult pidanuks Miami GP toimuma hoopis linna rannikuääres, et maailmale näidata kauneid merevaateid. Siiski ei soovinud linna elanikud enda lähedale kõrvulukustavat müra, mida F1-masinad tekitavad ning nõnda tuli korraldajatel uus asukoht välja valida. Selleks osutuski Hard Rock staadioni autoparkla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles