Briti lehe väitel soovib Abramovitš Chelsea müügist hiiglaslikku tulu, oligarh väidab vastupidist

Christopher Krutto
Copy
Roman Abramovitš.
Roman Abramovitš. Foto: ANDREW WINNING/REUTERS/Scanpix

London Chelsea omanik Roman Abramovitš on talle määratud sanktsioonide tõttu otsustanud klubi maha müüa. Briti ajalehe The Timesi sõnul hakkas ta tehingule kaikaid kodaratesse loopima, kuid Venemaa presidendile Vladimir Putinile lähedane asus selliseid väiteid kummutama.

Chelsea uueks omanikuks peaks kõigi eelduste kohaselt saama ameeriklase Tedd Boehly juhitud kontsortium. Tehing paistab peagi jõudvat lõppsirgele, kuid The Timesi andemetel tegi Abramovitš lükke, mis jätaks selle sisuliselt pooleli.

Nimelt on oligarh andnud klubile aastate jooksul 1,6 miljardi naela (üle 1,87 miljardi euro) väärtuses laene. Kuigi algselt oli ta nõus need kustutama, siis Briti lehe väitel soovib mees ikkagi oma raha tagasi saada.

Selline käik tõmbaks tehingule kriipsu peale, sest Abramovitš ei tohi talle määratud sanktsioonide tõttu klubi müügist tulu teenida.

Klubi kodulehel avaldatud pöördumises rõhutas Abramovitši kõneisik, et ta ei soovi laenu tagasi maksmist. Lisaks lükkas ta ümber väite, nagu oligarh oleks viimasel hetkel klubi hinda tõstnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles