GALERII ⟩ Olümpiavõitja Katrina Lehis sparris publiku ees Nikolai Novosjoloviga

Postimees Sport
Copy

Täna, 6. mail toimus T1 keskuses LE GLAIVE vehklemisklubi avalik üritus, kus näidismatši pidasid ka olümpiavõitja Katrina Lehis ja tema treener Nikolai Novosjolov. Vaata kõike juba galeriist.

Täna allkirjastasid vehklemisklubi Le Glaive asutaja ja juhatuse liige Nikolai Novosjolov ning T1 keskuse tegevjuht Tarmo Hõbe koostöölepingu, mille kohaselt avab klubi sügisel uued ruumid T1 keskuse kolmandal korrusel.

«Eestis on väga tugevad vehklemistraditsioonid ja ala on toonud palju positiivseid emotsioone. Viimati olümpiavõidu ning pronksiga Tokyo olümpialt, kus spordiklubi Le Glaive esindas Katrina Lehis. Klubi jaoks on kaasaegne T1 nii ruumide kui ka asukoha mõttes ideaalne valik. Siin saab olema meie kodu, kus hakkavad tööle treeningrühmad ning kindlasti hoiame oma uksed avatuna kõigile huvilistele, et nad saaksid tulla kasvõi korraks vehklemist proovima,» ütles kahekordne maailmameister ja klubi asutaja Nikolai Novosjolov.

«Suur rõõm on alustada koostööd Eestile nii palju au ja kuulsust toonud spordiala viljelejatega. Nende asukoht, T1 kolmas korrus keskendub edaspidi teenustele, hobidele ja harrastustele ning saab uue väljanägemise ja sisu. Le Glaive’il on tähtis roll uuenevas T1-s ning maailma mastaabis on unikaalne, et vehklemine tuleb niivõrd inimestele lähedale. Usun, et see innustab keskust külastavat nooremat põlvkonda mõõka kätte võtma ning Eestile tulevikus kuulsust tooma. Vehklemise puhul on tähtsad eeskujud, kelle järgi uued huvilised saavad joonduda,» ütles T1 keskuse tegevjuht Tarmo Hõbe.

«Vehklemise nähtavus on väga oluline ning atraktiivne keskus aitab seda tingimust täita. Usun, et sellest saalist saab suurepärane treeningpaik, mis võimaldab lisaks igapäevastele treeningutele korraldada ka rahvusvahelisi laagreid,» ütles olümpiavõitja Katrina Lehis.

Allkirjastamise raames toimus unikaalne Katrina Lehise (epee maailma edetabeli nr 2) ja Nikolai Novosjolovi (epee nr 345) vaheline näidismatš, mis lõppes Lehise võiduga. Mõõga võttis kätte ka Tarmo Hõbe duelliks nii Lehise kui Novosjoloviga ning oma vormi said näidata noored vehklejad. Kõik huvilised said tutvuda vehklemisvarustusega, kuulata proffidelt esimesi näpunäiteid ning proovida märklaual torketabavust.

Spordiklubi Le Glaive hakkab paiknema T1 keskuse kolmandal korrusel, kokku 507-ruutmeetrisel pinnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles