Legendaarne Jose Mourinho tegi jalgpalliajalugu

Karl-Joosep Küngas
Copy
AS Roma peatreener Jose Mourinho.
AS Roma peatreener Jose Mourinho. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/Scanpix

Itaalia jalgpallihiiu AS Roma peatreener Jose Mourinho kirjutas ennast igaveseks jalgpalliajalukku. Temast sai esimene treener, kes jõudnud kõikides Euroopa klubisarjades finaali.

UEFA egiidi alla kuuluvad Euroopa klubisarjad Meistrite liiga, Euroopa liiga ja Konverentsiliiga. Viimane loodi alles tänavu ning nõnda oli ajalugu teha ainult käputäiel treeneritel.

Uhke saavutusega sai hakkama just Mourinho, kelle meeskond AS Roma purjetas eile koduväljakul Konverentsiliiga finaali. Poolfinaalis seljatati kahe mängu kokkuvõttes Inglismaa klubi Leicester City 2:1.

Roma pääses tänu võidule esimest korda pärast 31 aastat eurosarjas finaali ja saavutuse tähendus jõudis kohale palju näinud ja võitnud portugallasele, kes lõpuvile kõlades nutma puhkes. Selle püüdsid kinni ka telekaamerad.

Mourinho on maailma üks legendaarsemaid peatreenereid. Tema auhinnakapist leiab mitme erineva riigi meistritiitleid. Euroopas on ta aga võitnud kahel korral Meistrite liiga ja kahel korral Euroopa liiga või selle eelkäija UEFA Cupi. Nõnda on Mourinhol võimalik Konverentsiliiga võiduga veelgi uhkemalt enda nimi ajalukku kirjutada.

Finaalis tuleb AS Romal silmitsi seista Hollandi klubi Feyenoordiga, kes mängis enda poolfinaalis kahe mängu kokkuvõttes üle Marseille Olympique 3:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles