Nadali mantlipärija alistas Madridis täismaja ees tennisetähe enda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rafael Nadal alistus esimest korda enda kaasmaalasele Carlos Alcarazile.
Rafael Nadal alistus esimest korda enda kaasmaalasele Carlos Alcarazile. Foto: OSCAR DEL POZO/SCANPIX

Madridi kõrgetasemelise ATP 1000-kategooria tenniseturniiri veerandfinaalis kohtusid kaks Hispaania tennisetähte Rafael Nadal (ATP 4.) ja temast 16 aastat noorem Carlos Alcaraz (ATP 9.). Pingelise lahingu järel teenis 6:2, 1:6, 6:3 võidu noorem hispaanlane.

Juba pärast Madridi ATP-turniiri loosimist ootasid tennisehuvilised Nadali ja Alcarazi lahingut. Tennisesõbrad ei pidanud pettuma, sest veerandfinaalis läksid mehed omavahel vastamisi.

Ekspertide hinnangul võis matš nii ühele kui ka teisele kalduda ning see andis lootust pingelisele lahingule. Avasett kuulus kiiresti 6:2 tulemusega Alcarazile ning näis, et äsja 19. sünnipäeva tähistanud hispaanlane võtab kiiresti oma.

Madridis poolteist kuud kestnud vigastuspausi lõpetanud Nadal ei soovinud aga lahinguta väljakult lahkuda. Ta näitas enda parimat tennist just teises setis, mille võitis koguni 6:1.

Matši lõppvaatuses nähti ainult üht servimurret ning see tuli Nadali servil. Mitmeid lihtvigu teinud tenniselegend kaotas nulliga oma pallingu ning andis kõik trumbid Alcarazile. Noor Hispaania tennise tulevikutäht ei jätnud midagi juhuse hooleks ning võttis kindla 6:3 setivõidu.

Poolfinaalis seisab Alcarazil ees järgmine suur duell. Ta läheb vastamisi maailma esireketi Novak Djokoviciga, kes seljatas enda veerandfinaalis 6:3, 6:4 poolaka Hubert Hurkaczi (ATP 14.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles