Sportlane anus Venemaa atleete

Copy
Irina Kindzerska.
Irina Kindzerska. Foto: JB Autissier via www.imago-images.de/Scanpix

Ukrainas sündinud ja elav Aserbaidžaani judoka Irina Kindzerska saatis Venemaa sportlaste suunas abipalve.

«Ma anusin Venemaa tüdrukutelt, et nad midagi teeksid. Näitasin neile Ukrainas toimuvaid pommitamisi ja sõjalennukeid lendamas. Soovisin, et nad kuidagi aitaksid,» lausus Kindzerska Ukraina väljaandele Sport24.

Vastuseks sai Aserbaidžaani judoka ainult positiivseid sõnumeid. «Nad ütlesid mulle, et nad on samuti rahu poolt ja kõik inimesed on sõja vastu. Kui ma midagi vajan, siis ainult pean neile kirjutama. Palusin neil tänavatele protestima minna, ent sain eitavad vastused. Nad ütlesid, et nad võetaks seal kinni. Meenutasin neile, et siin Ukrainas surevad inimesed selle sõja pärast,» jätkas judoka.

Kindzerska on seisukohal, et Venemaa rahvas peab enda meelsust tugevamalt näitama. Nõnda saaks ainult survestada president Vladimir Putinit ja aidata sõda lõpetada.

Olles näinud, et Venemaal olevatest sõpradest pole tal hädaolukorras mingit kasu, kustutas ta need inimesed enda sotsiaalmeediast ja telefoniraamatust. «Sain aru, et nad on mädanenud inimesed. Ma ei soovinud nendega enam sidet hoida. Nad lähevad tänavatele ainult, kui nad enda pärast halvasti tunnevad. Kui pole raha ega süüa, siis minnakse tänavale, aga ukrainlaste eest polda valmis seda tegema,» lõpetas Kindzerska.

Tagasi üles