Sanktsioonide alla langenud Abramovitš sai Chelseast priiks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Londoni Chelsea logo.
Londoni Chelsea logo. Foto: MATT DUNHAM/Scanpix

Londoni Chelsea jalgpalliklubi teatas, et viimaks on toimumas omanike vahetus. Inglismaa tippklubi soetab endale uus omanikegrupp, mida juhib USA ärimees Todd Boehly.

Chelsea jalgpalliklubi läks lõpuks kaubaks 4,97 miljardi eurot eest. Lisaks Boehlyle saavad Chelsea omanikeks Clearlake Capital, USA ärimees Mark Walter ja šveitslane Hansjörg Wyss.

Klubi eest tuleb uutel omanikel tasuda esmalt 2,92 miljardit eurot varasemale omanikule Roman Abramovitšile, kes soovis kogu raha heategevuseks annetada, kuna tema varad on Inglismaal külmutatud.

Lisaks tuleb tehinguga investeerida klubi staadionisse, naiskonda, akadeemiasse ja erinevatesse klubi sihtasutustesse veel täiendavad 2,05 miljardit eurot.

Lõplikult pole tehing siiski veel kinnitatud. Oma heakskiidu peab andma sellele ka Inglismaa jalgpalli kõrglliga. Chelsea on selles osas aga optimistlik. «Müügitehing peaks lõpule jõudma mai lõpuks, sest just siis peaks olema korda saadud kõik regulatiivsed kinnitused. Seejärel avaldame ka täpsemad detailid,» seisis Chelsea teadaandes.

Londoni Chelsea läks müügiks pärast seda, kui Venemaa alustas sõjalist sissetungi Ukrainasse. Selle praegune omanik Abramovitš sattus kiiresti Euroopa liidu ja Suurbritannia sanktsioneeritavate inimeste hulka, kuna tal on tugev side Venemaa valitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles