460 grammi jätsid UFC superstaari tiitlita

Karl-Joosep Küngas
Copy
Charles Oliveira (vasakul) ei saa täna UFC-s enda tiitlit kaitsta.
Charles Oliveira (vasakul) ei saa täna UFC-s enda tiitlit kaitsta. Foto: Mark J. Rebilas/Scanpix

Täna toimub USA-s UFC 274 võitlusõhtu, mille peamatšis lähevad vastamisi praegune kergekaalu meistrivöö omanik Charles Oliveira ja Justin Gaethje. Reede õhtul toimunud kaalumise järel tekkis olukord, kus Oliveiral puudub võimalus tiitlit kaitsta.

Kergekaalus on UFC määranud kaalupiiranguks 70,3 kilogrammi. Oliveira oli aga reedesel kaalumisel sellest 460 grammi raskem. Kohtunikud otsustasid anda tiitliomanikule veel tunnikese aega, et õigesse kaalu end sättida, ent see ei õnnestunud.

Kuigi praegu on Oliveira veel ametlikult meister, siis pärast matši Gaethjega pole ta seda kohe kindlasti. Kui tal õnnestub vastane ikkagi alistada, siis jääb kergekaalu meistritiitel vakantseks. Mõistagi Gaethje võidu korral tõstab ameeriklane ise meistrivöö pea kohale, kuna tema kaaluga probleeme ei tekkinud.

Brasiilia vabavõitluse superstaari teatel oli ülekaal seotud arusaamatusega. Nimelt ei näidanud tema sõnul võistluskeskuse testikaal kogu nädalal õigeid numbreid ning seetõttu juhtuski selline äpardus.

«Oleme teinud kogu aeg professionaalselt tööd ja pole miskit valesti teinud. Juhtunu pole lihtsalt loogiline, sest teised võistlejad rääkisid samuti, et kõik pole korras. Mitmed võitlejad olid paarsada grammi loodetust raskemad,» lausus Oliveira pärast kaalumist meediale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles