Eestlase endise koduklubi president kirjeldas, kuidas venelased panid tema kodus korda sõjakuriteo (2)

Christopher Krutto
Copy
Purustatud majad Irpinis.
Purustatud majad Irpinis. Foto: EMILIO MORENATTI/AP/Scanpix

Eesti jalgpallikoondislase Vladislav Kreida endise koduklubi Rivne Veresi president Ivan Nadein kirjutas, kuidas venelased okupeerisid tema Irpini linnas asunud kodu.

«Nad elasid seal umbes 10 päeva, majad olid okupeeritud. See on kohutav. See pole küll nii kohutav, kui mürsk maanduks, aga ikkagi… Majade seisukord on väga halb,» rääkis ta Youtube’i kanalile Trendets.

«Kaks valvurit olid majas järel. Neile lasti kuul kuklasse nagu hukatud vangidele. Minu kodus toimus sõjakuritegu. See on emotsionaalselt väga raske,» tunnistas Nadein.

Lisaks kirjeldas jalgpalliklubi president, kuidas okupandid olid taganedes jätnud tema koju kolm improviseeritud lõhkeseadeldist. Üks oli näiteks seatud esiukse juurde ja teine oli pandud elektrigeneraatorile. Kui see tööle panna, siis generaatori värisemine lõhkaks granaadi. «Need olid mõeldud eksklusiivselt tsiviilisikute jaoks,» sõnas Nadein.

Venelased taganesid kiiruga ja võtsid majast kaasa kõik väärtusliku kraami, kuid jätsid see-eest maha relvi ja kuulikindlaid veste.

Kreida aeb Veresi klubis jäi lühikeseks, sest ta suundus sinna laenulepingu alusel alles tänavu jaanuaris. Pärast sõja puhkemist põgenes ta Ukrainast Eestisse ja mängib nüüd laenulepingu alusel Skövde AIK-is. Tema mängijaõigused kuuluvad FC Florale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles