Rannula kaotuse põhjustest: viskasime mööda

Ville Arike
, reporter
Copy
Heiko Rannula.
Heiko Rannula. Foto: SCANPIX

Eesti korvpallimeistrivõistlustel tehti täna algust poolfinaalidega, kui Kalev/Cramo alistas koduväljakul kindlalt 76:52 Pärnu Sadama. Kaotajate peatreener Heiko Rannula teadis täpselt, miks kaotus tuli.

Kalev haaras eduseisu avaveerandil ja seda enam käest ei antudki. Esimese poolajaga lasti Pärnul visata vaid 17 punkti. Rannula sõnul jäid kaotuse põhjused juba kohtumise algusesse.

«Mööda viskasime,» vastas Pärnu Sadama peatreener, miks Kalev/Cramo vastu kaotati ning jätkas siis seletamist. «Alguses visked ei tabanud ja kui kusagilt sisse ei läinud, tekkis probleem, et hakkasime valesid viskeid võtma, kuigi algul olid visked õiged.»

Tema väidet toetab ka statistika. Pärnu visketabavus oli kogu kohtumise peale kõigest 28 protsenti (kahesed 30/11, kolmesed 34/7, vabavisked 13/9).

«Mäng oli veidi rütmist väljas. Eelmine seeria oli teistsugune, teistsugune mäng, teistsugune vastane. Täna olid muudatused meeskonnas, mis rütmi saavutamisel kaasa ei aidanud. Usun, et järgmises mängus teeme parema partii. Seeria kestab kolme võiduni ja enne seeria algust ei arvanud keegi, et kumbki selle 3:0 võidab,» ütles Rannula.

Kalev/Cramo tagamängija Martin Dorbek rõhutas, et just kaitse ongi kõige tähtsam. «Tiitleid võidetakse kaitsega. Lasime neil esimesel poolajal 17 punkti visata. Visked võivad sisse kukkuda või mööda minna, aga kaitse peab olema omal kohal. Täna oli näha, et mehed tahtsid kaitses mängida ja kõik võitlesid kaitses,» rääkis Dorbek.

«Pärnu jookseb hästi kiirrünnakutesse ja neid nad suurt ei saanud täna. Oleme nendega palju mänginud ning teame neid läbi ja lõhki. Midagi nad teiseks mänguks muudavad ja peame selleks valmis olema,» lisas tagamängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles