Ukraina esireket nõuab venelaste ja valgevenelaste rahvusvahelistelt võistlustelt eemaldamist: sport on Venemaal propaganda tähtis osa

Christopher Krutto
Copy
Elina Svitolina
Elina Svitolina Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ukraina esireket Elina Svitolina (WTA 25.) jätkab võitlemist selle nimel, et Venemaa ja Valgevene tennistid ei saaks enam rahvusvahelistel võistlustel osaleda.

«Kui sõda algas, siis ma mõistsin, mis minu koduriigis toimus, mul oli keeruline mõelda, et peaksin venelastest mängijatega väljakut jagama. On liiga palju sidemeid, Venemaal on sport tähtis osa propagandast,» rääkis Svitolina Tennis World USA-le.

«Pidin midagi tegema. Ma ei saanud minna väljakule ilma, et oleks midagi oma riigi jaoks teinud. Nähes, kuidas sõdurid ja tsiviilisikud Ukrainat kaitsevad… See pani mind tegema avaldust, et kõik agressorriigi sportlased tuleks võistlustelt eemaldada. Räägime WTA, ATP ja ITFiga (rahvusvaheline tenniseliit - toim.), et nad rohkem teeksid, nagu Wimbledon. Meie, ukrainlased, toetame seda otsust,» ütles tipptennisist.

«See oli psühholoogiliselt keeruline periood ja osades mängudes mul ei olnud sellist jõudu, nagu soovinuksin. Siis on aeg teha paus, et naasta enda parema versioonina, isegi vaimselt. Ma tahan, et sõda lõpetaks mu riigi hävitamise,» lisas Svitolina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles