19-aastane Hispaania tennisetalent tegi Madridi suurturniiril ajalugu (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
19-aastane Carlos Alcaraz tegi kodumaal tenniseajalugu.
19-aastane Carlos Alcaraz tegi kodumaal tenniseajalugu. Foto: JUANJO MARTIN/SCANPIX

Carlos Alcaraz on noormees, keda peetakse järgmiseks tennise valitsejaks. Tänavu tennisemaailmas läbimurde teinud hispaanlane tegi kodusel Madridi ATP 1000-kategooria turniiril ajalugu.

Aprilli alguses karjääri esimese ATP 1000-kategooria turniiri Miamis võitnud Alcaraz on saviliivaväljakutel näitamas suurepärast minekut. Ta võitis esmalt Barcelonas toimunud kõrgetasemelise turniiri ning tõusis maailma esikümnesse.

Madridis on ta aga veelgi paremasse hoogu tõusnud. Veerandfinaalis alistas ta kolmandal katsel enda suurima iidoli Rafael Nadali ning poolfinaalis mängis 6:7, 7:5, 7:6 üle maailma esireketi Novak Djokovici.

Nõnda sai 19-aastasest Alcarazist esimene tennisist, kes suutnud saviliival alistada järjest nii Nadali kui ka Djokovici. Väga palju enesekindlust ammutanud hispaanlane läheb kodupubliku tulisel toetusel finaalis vastamisi Saksamaa esinumbri Aleksander Zvereviga.

Tuleval nädalal tõuseb Alcaraz vaatamata finaali tulemusele maailma edetabelis kuuendale positsioonile. Madridi turniiri võidu korral on ta suurim soosik Prantsusmaa lahtiste triumfile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles