Schumacher FIA reeglite üle irvitavatest Hamiltonist ja Vettelist: nad käituvad nagu väiksed lapsed

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ralf Schumacher.
Ralf Schumacher. Foto: ROLF VENNENBERND/AFP

Sel nädalal on F1 Miami GP ajal nii Lewis Hamilton kui ka Sebastian Vettel otsustanud Rahvusvahelise autoliidu (FIA) reeglite üle nalja visata. See häiris selgelt eksperdina töötavat endist F1 pilooti Ralf Schumacheri.

Esimesena tegi FIA kulul nalja Hamilton. Teatavasti pole sõitjatel lubatud kanda erinevaid ehteid võistluse ajal autos istudes. Seitsmekordne maailmameister aga ei saa niisama kõrvaneete eemaldada. Nõnda saabus ta ehteprotestina pressikonverentsile üleni ehteid täis pandud. Tal oli käes kaheksa sõrmust ja kätel kolm käekella. Lisaks erinevad kaelaketid ja kõrvarõngad.

Pärast seda otsustas Vettel protestida järgmise reegli pärast. Nimelt seisab FIA reeglites, et võistlejatel tuleb kanda lisaks tavalisele aluspesule veel tulekindlat aluspesu. Sakslase arvates oli see naeruväärne ning ta tõmbas tulekindlad aluspüksid enda võistluskombe peale.

«FIA-l on täiesti õigus nende reeglite osas. Need muudavad sõitmist turvalisemaks, sest õnnetus ei hüüa tulles. Nüüd aga noored F3 ja F4 sõitjad vaatavad, kuidas F1-ässad järgivad neid reegleid. On väga häriv vaadata, kuidas kogenud sõitjad nagu Hamilton ja Vettel käituvad justkui oleksid lapsed,» lausus Schumacher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles