Sõnelus korvpallimängu ajal väljus kontrolli alt: üks mees ähvardas teist relvaga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Korvpall. Pilt on illustratiivne.
Korvpall. Pilt on illustratiivne. Foto: Shaina Benhiyoun/SCANPIX

Noorte korvpalliturniir Bostonis võttis ootamatu pöörde. Vastasmängija lapsevanemaga tülli läinud mees soovis relvaga arveid klaarida.

Bostonis elav Jose Mow läks enda poja korvpalliturniiri vaatama. Ühel hetkel sattus ta sõnelusse vastasmängija isaga. Mow haaras ühtäkki relva ja sihtis seda 48-aastase New Yorgist pärit mehe suunas.

Inimesed sattusid kohe pärast Mow tegutsemist paanikasse ja jooksid tribüünidelt minema. Samuti kutsuti kiiresti kohale politsei, ent selle ajaga oli Mow juba sündmuskohalt lahkunud.

Pealtnägijad suutsid politseile anda Mow kirjelduse ja tema auto andmed. Mõne aja pärast leidsidki politseinikud süüdlase üles ning arreteerisid ta. Autost leiti ka relv, mis oli peidetud imiku mähkmekotti.

«See oli väga hirmus ja ohtlik olukord, millel pole kohta meie ühiskonnas. Sellisel tegutsemisel pole õigustust ning noortel inimestel võivad sellest igaveseks traumad tekkida,» selgitas USA advokaat Marian Ryan enda teadaandes.

Mowle esitati lõpuks kuus süüdistust, mille hulka kuulus ka ebaseadusliku relva omamine. Teda võib oodata mitmeaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles