Eesti koondislane tuli esimesel välishooajal Belgia meistriks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Märt Tammearu Eesti koondise särgis.
Märt Tammearu Eesti koondise särgis. Foto: Sander Ilvest

Eesti võrkpall sai nädalavahetusel juurde välisriigi meistri: Märt Tammearu tõstis võidukarika pea kohale Belgia. Kullatantsu sai vihtuda aga ka teine Eesti koondislane.

21-aastase Tammearu leivaisa Roeselare Knack võitis finaalseeria Meneni vastu kuivalt 3:0. Samasuguse tulemusega võideti ka kõik kolm kohtumist, millest viimane leidis aset laupäeva õhtul. 

25:22, 25:20, 25:16 võidumängus sekkus Tammearu, nagu ka eelmistes kohtumistes, vahetusest ning tõi kokkuvõttes kaks punkti. Nõnda sai temast viies eestlane, kes Belgias kuldmedali kaela saanud. Varem on säärase tembuga hakkama saanud Raimo Pajusalu (2006/07), Timo Tammemaa (2017/18, 18/19), Keith Pupart (2018/19) ja Andri Aganits (2018/19).

Juhtlõigus välja toodud teine koondislane, kes kullatantsu sai vihtuda, on 20-aastane sidemängija Karolina Kibbermanni, kes kuulus Prantsusmaa meistriks tulnud Le Cannet naiskonna ridadesse. 

Le Cannet, mida juhendab muideks Eesti naiste koondise endine peatreener Lorenzo Micelli, alistas Prantsusmaal finaalseerias 3:0 (mängud vastavalt 3:0, 3:2, 3:1) Mulhouse'i.

Kibbermann alustas hooaega küll võistkonna duublis, kuid teenis aasta jooksul kutse esindusnaiskonna treeningutele ning mängudele. Väljakule ta Le Cannet' eest siiski ei saanud, seega pole ka kindel, kas eestlannale kuldmedal kaela riputati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles