Mukunga, kes muu! Keenia staier tõusis Tartu maastikumaratonil juba kuuendat korda poodiumi kõrgeimale astmele

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ibrahim Mukunga Wachira finišijoont ületamas.
Ibrahim Mukunga Wachira finišijoont ületamas. Foto: Adam Illingworth

Täna peetud Tartu Maastikumaratoni populaarseima distantsi (24 km) võitis taas Keenia jooksja Ibrahim Mukunga Wachira. Kuninglikul 42 km distantsil triumfeeris Ülari Kais.

Otepää-Elva vahelisel trassil toimunud 24 km distantsile pani end kirja 768 jooksjat ja (kepi)kõndijat. Mõned päevad enne starti lisandus poolmaratoni stardinimekirja ka Eesti jooksuvõistlustel domineeriv keenialane Ibrahim Mukunga Wachira, kellele ei olnud vastast ka tänasel maastikumaratonil. Mukunga finišeeris Elvas ajaga 1:22.01. Talle järgnesid Rauno Laumets (+00.48) ning Bert Tippi (+02.47).

Mukunga nentis, et rada on talle juba tutav ning selge. «See on mu lemmikrada ja tean seda hästi. Mõtlesin, et kui keegi hakkab lähemale tulema, siis olen valmis finišijooneni võitlema ja juurde veel panema,» rääkis esikohamees, kelle mälestusväärseim maastikumaratoni triumf pärineb 2017. aastast, mil ta läbis raja sokkides. 

Parima eestlasena lõpetanud Laumets ütles, et täna sai antud endast maksimum. «Nägin rajal kohati, et Mukunga tuleb lähemale, kuid kätte teda saada siiski ei õnnestunud. Küll aga sobib mulle hästi see maastik ja andsin endast maksimumi,» nentis ta.

Naiste konkurentsis võidutses 24 km distantsil Kaisa Kukk (aeg 1:34.11), kes edestas Kadiliis Kuiva (+03.19). Kolmanda koha sai Maris Terno (+07.26).

Esikoha võitud Kukk rääkis, et alles eile võistles ta Eesti meistrivõistlustel lühikeses krossis ning sai ka hõbemedali. «Eile tegin maksimaalse pingutuse ja tulin siia, et pärast kaheaastast pausi jälle Maastikumaratoni nautida. Küll aga läks kõik hästi, jooks õnnestus ning võitsin,» rõõmustas Kukk.

Pikima, 42 km distantsi võttis täna ette 148 jooksjat. Võidu noppis Ülari Kais (2:41.47). Teisena lõpetas Revo Lumpre (+04.33) ning kolmandana Sander Linnus (+06.08). Naistest lõpetas esimesena Lilian Jõesaar (03:19.46), teine oli Klarika Kuusk (+07.19) ning kolmas Laidy Proosväli (+12.00)

Kokku registreerus Tartu Maastikumaratoni põhidistantsidele (42, 24, 10 ja 5 km) 1844 jooksjat ja kepikõndijat.

Järgmine Tartu Maratoni Klassiku sarja osavõistlus on 41. Tartu Rattaralli, mis toimub 29. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles