ANALÜÜS ⟩ Mercedest lahkuma sunnitud Bottas tõmbas pikema kõrre

Karl Mihkel Eller
Copy
Valtteri Bottas sõitis viis hooaega Mercedesega ning võttis kümme etapivõitu. Alfa Romeoga loodab ta Miamis pääseda esikolmikusse, mis oleks tõeline eneseületus.
Valtteri Bottas sõitis viis hooaega Mercedesega ning võttis kümme etapivõitu. Alfa Romeoga loodab ta Miamis pääseda esikolmikusse, mis oleks tõeline eneseületus. Foto: Florent Gooden/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Eelmisel aastal Mercedesest kinga saanud Valtteri Bottas tõmbas tiimivahetusega hoopis pikema kõrre. Vormel 1 ainus soomlane on Alfa Romeos kenasti kohanenud ning kuigi tibusid enne start ei loeta, siis Miami etapi kvalifikatsioonis tegi ta hooaja parima esituse ning alustab grand prix’d viiendast stardiruudust. Kohe tema kõrval on kunagine meeskonnakaaslane Lewis Hamilton.

Alanud F1-hooajal on esimese nelja etapiga selge, et kaks tiimi on teistes üle – Ferrari on viimaste hooaegade madalseisu ületanud ning nende sõitja Charles Leclerc juhib selle tõestuseks ka punktitabelit. Red Bullid on samuti näidanud head kiirust, kuigi tehnilised viperused on paar etappi kihva keeranud, siis tempo mõistes suudavad nad Itaalia meeskonnale pakkuda konkurentsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles