Ülivõimsas hoos Hispaania tennisetalent võttis järjekordse skalbi ning tõstis peakohale maineka turniiri trofee

Christopher Krutto
Copy
Carlos Alcaraz.
Carlos Alcaraz. Foto: Meng Dingbo/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hispaania tennisetalent Carlos Alcaraz jätkas suurepärast hoogu ja alistas Madridi ATP 1000 turniiri finaalis sakslase Alexander Zverevi 6:3, 6:1.

19-aastast Alcarazi peetakse meeste tennise järgmiseks valitsejaks ja tänavuse hooaja algus viitab, et täpselt nii lähebki. Möödunud kuul võidutses ta ATP 1000 turniiril Miamis ja võttis nüüd Madridis juba teise nii kõrgel tasemel turniiri võidu. Kokku oli see talle juba neljast tiitel tänavu.

Zverev kurtis, et jäi nii kindlate numbritega alla, sest mängugraafik ei lasknud tal piisavalt puhata. «Eile alustasin oma mängu kell 23. Mängisin kolm setti, lõpetasin kell 1.30. Selle ajaga, kui jõuan hotelli, söön, teen koos füsioga tööd, sest pean järgmiseks päevaks valmis olema, on kell juba 5 hommikul,» rääkis maailma kolmas reket BBC-le. Tema sõnul pole pärast nii pikalt üleval olemist võimalik maksimaalselt järgmine päev pingutada. Samas tunnustas ta ka oma vastast, keda peab nüüd parimaks tennisemängijaks maailmas.

Djokovic on edetabelis number üks. Kuigi ma võitsin Barcelonas ja alistasin Djokovici ja Rafa Madridis, siis ma ei pea ennast maailma parimaks mängijaks,» ütles noor tennisist.

«Homme tõusen ma edetabelis kuuendaks, nii et mul on veel viis mängijat eespool,» lisas ta.

Kusjuures teel tiitlile tuli Alcarazil veerandfinaalis alistada Rafel Nadal ja poolfinaalis Novak Djokovic. Kusjuures sellega oli ta esimene mängija, kes on saviliiva väljakul peetud turniiril suutnud järjest alistada Nadali ja Djokovici.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles