Tänakule väga edukas MM-ralli tahab WRCsse naasta, aga on praegu raske valiku ees

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak 2019. aasta Saksamaa rallil.
Ott Tänak 2019. aasta Saksamaa rallil. Foto: Hasan Bratic/afp/scanpix

Saksamaa ralli sõideti viimati MM-sarjas 2019. aastal. Pärast seda pole etapp WRC-sarja naasnud ja ei tee seda ka tänavu. Korraldajad soovivad siiski naasta, kuid hetkel pole kindlalt teada, kuidas.

2020. aastal jäi ralli ära koroonapandeemia tõttu ning möödunud aastal ei mahtunud see kalendrisse. Pärast seda, kui ka tänavu Saksamaa rallit ei sõideta, kartsid fännid, et Saksamaa rallit korraldav autoklubi ADAC on äkki huvi kaotanud, kuid päris nii see siiski ei ole.

Saksamaa väljaanne Motosport Aktuell kirjutab, et ADACil on hetkel laual kaks ideed, kummast tuleb valida, mis plaaniga WRC Promoteri jutule minnakse.

«Üheks valikuks oleks Bavaaria piiriregioon Tšehhi ja Austriaga. Selle eeliseks oleks, et saaksime teistega koostööd teha. Teine valik oleks Moseli regioonis, kus saaksime rallikeskuse näiteks Nürnburgringile teha,» rääkis ADACi spordipresident Hans-Gerd Ennser.

Lõplik valik tehakse järgneva kolme nädala jooksul ja siis minnaksegi WRC-sarja promootori jutule. Kui kõik läheb plaanipäraselt, võib Saksamaa ralli uuesti MM-kalendrisse mahtuda.

See oleks vesi Ott Tänaku veskile, kes võitis aastatel 2017-2019 Saksamaal kolm võistlust järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles