Veel üks Eesti sulgpallur tuli välisriigi meistriks

Toimetas Ville Arike
Copy
Helina Rüütel andis klubi edusse Tšehhi liigas suure panuse.
Helina Rüütel andis klubi edusse Tšehhi liigas suure panuse. Foto: Oleg Hartsenko

Tšehhi klubide sulgpallimeistriks tuli Benátky nad Jizerou, mille koosseisu kuulus ka tartlanna Helina Rüütel.

Rüütel andis edusse kaaluka panuse. Finaalis alistas Benátky nad Jizerou Brno Slatina mängudega 4:2, Rüütel oli osaline võidukas segapaarismängus. Ta tõi oma klubile võidupunkti koos taanlase Rasmus Kjæriga, Brno klubi paar Lukasz Moren (Poola) - Sara Lundgaard (Taani) alistati 11:4, 11:6, 11:5.

Naispaarismängus heitlesid Rüütel ja Kateřina Zuzáková tasavägiselt Jordan Harti (Poola) ja Lundgaardiga. Avageim võideti 11:6, järgmised kaks kaotati 8:11 ja 5:11, kuid võideti neljas 11:7. Otsustavas geimis olid Hart ja Lundgaard eduseisus 4:2, kuid samal hetkel lõppes kõrvalplatsil meesüksikmängu kohtumine, millega Benátky nad Jizerou sai üldvõiduks vajaliku neljanda punkti. Naispaarismängu enam ei jätkatud, tabelisse märgiti võit Brno klubile.

Laupäeval peetud poolfinaalis oli Benátky nad Jizerou 4:3 üle Praha klubist Sokol Radotín Meteor. Selles matšis tõi Rüütel kaks punkti: segapaaris koos Kjæriga saadi taas kindel 3:0 võit, naispaaris koos Zuzákovága alistati vastased 3:1.

Rüütel on sel hooajal teine Triitoni sulgpallur, kel õnnestunud ühes Euroopa riigis klubimeistriks tulla. Esimesena sai sellega kaks nädalat tagasi hakkama Kristin Kuuba, kes Saksamaa Bundesligas võidutses BC Wipperfeldi rivistuses. Eeloleval nädalavahetusel on Helinal võimalus kõrge koht saavutada ka Itaalia Serie A-s, ta on oma klubiga Piume d’Argento BC jõudnud poolfinaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles