Vene poksija sai meistrivöö eest võidelda, sest ta pole erinevalt kolleegidest ajupestud

Postimees Sport
Copy
Dmitri Bivol.
Dmitri Bivol. Foto: AP Photo/John Locher/Scanpix

Eelmisel nädalavahetusel krooniti venelane Dmitri Bivol poksi kergraskekaalu WBA maailmameistriks. Ent kuidas sai ta üldse võistelda?

31-aastane tiitlikaitsja Bivol alistas 12-raundilise matši järel mehhiklase Canelo Álvarez. See oli Álvarezile karjääri teine kaotus. Esimese sai ta 2013. aastal kergkeskkaalu tiitlimatšis Floyd Mayweather juuniorilt.

Kuigi Venemaa ja Valgevene poksijad on rahvusvaheliselt areenilt kõrvaldatud, sai Bivol ikkagi võistelda. Ukraina World Boxing Councili (WBC) osakonna juht Mõkola Kovaltšuk selgitas, kuidas see võimalik oli.

«Helistasin WBC presidendile Mauricio Sulaimanile. Ütlesin, et sanktsioonidega ei saa valikuliselt käituda. Ta vastas, et sellepärast ongi kõik Venemaa poksijad võistluskeelu all. Küsisin siis, et kas Bivol polegi venelane. Miks tal võistelda lubatakse?» jutustas Kovaltšuk.

«Ta vastas: «Esiteks pole tegu WBC, vaid WBAga. Teiseks oleme tutvunud Bivoli Ukraina sõja meelsusega. Ta ei kuulu selliste kurjade hingede sekka, nagu Povetkin, Lebedev, Kudrjašov ja Pirog. Ta kritiseerib sõda. Leppisime kokku, et ta tuleb areenile sportlasena, mitte Venemaa esindajana»,» rääkis Kovaltšuk Sulaimani öeldut edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles