Kõige priskema rahakotiga WRC-sõitja tahab Portugalis jõuda märgilise tulemuseni

Karl Mihkel Eller
Copy
Gus Greensmith.
Gus Greensmith. Foto: DAMIR SENCAR/AFP/Scanpix

M-Sport Fordi sõitja Gus Greensmith avaldas, et tahaks Portugali MM-etapil pääseda esikolmikusse. 61 WRC-etapil startinud briti seni parim tulemus on mullu Safari rallil saadud neljas koht.

25-aastane Greensmith tegi läinud hooajal märgatava arenguhüppe, kuid sellest hoolimata võib soov Portugali kruusaralli poodiumikohast panna inimesi kulmu kergitama.

«Tahame seal (Portugalis - toim) poodiumile pääseda. See on ainus fookus. Esimesest katsest alates hoian gaasi põhjas ja annan absoluutselt kõik. Ja mis iganes tulemus lõpuks ka poleks, vähese pingutuse taha see ei jää,» ütles Greensmith DirtFishile.

Küsimusele, kas M-Spordi sõitja läheb starti käsi kullas või seesamune mullas põhimõttel, vastas Greensmith: «Põhimõtteliselt küll jah.»

Kaks esimest MM-etappi lõpetas Greensmith viiendana, Horvaatias tuli tal esimesel päeval katkestada. Punktitabelis on ta 20 silmaga seitsmes, mullu sai ta 64 punktiga üheksanda koha.

Greensmith on ilmselt MM-sarja üks priskema rahakotiga sõitjaid. Suurimaks rahastajaks on tema perekonnale kuuluv Crown Oil, mille 2019. aasta kasum oli üle 230 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles