AMETLIK ⟩ Ründetäht Haaland liitub Manchester Cityga

Karl Mihkel Eller
Copy
Erling Braut Haaland.
Erling Braut Haaland. Foto: IMAGO/Anke Waelischmiller/Sven Simon/SCANPIX

Manchester City teatas oma kodulehel, et Dortmundi Borussia ründaja Erling Braut Haalandi liitub sel suvel nendega.

21-aastane norralane alustas karjääri kodumaal, kuid lõi eredalt õitsele Salzburgis (hooaeg 2019/20). Sealt jäi Haaland silma Saksamaa klubile Dortmundi Borussiale, kus ta viimased kaks hooaega ka mänginud.

Üliandekas ründaja on Saksamaa tippklubi eest löönud 88 mänguga 85 väravat ja jaganud 23 resultatiivset söötu.  Kuuldavasti pakkusid talle lepingut veel Madridi Real ja Barcelona.

Väljaande The Telegraph andemetel läheb 21-aastane norralane klubile maksma umbes 250 miljonit eurot.

Nagu öeldud, siis 75 miljonit kuulub üleminekutasuna Dortmundi Borussiale. 125 miljonit eurot saab endale Haaland. Selle summa sisse kuulub nii tema viie aasta palk kui ka lepingu allkirjastamise boonus. 50 miljonit eurot tuleb Cityl maksta Haalandi agentidele.

Guardiola põikles küsimustest meisterlikult kõrvale

Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Mõned tunnid enne ametlikku kinnitust sattus City peatreener Pep Guardiola pressikonverentsil küsimustelaviini, kuid pidas survele hästi vastu.

Guardiola ütles, et klubid ei luba tal sel teemal sõna võtta. «Kõik teavad olukorrast, kuid ma ei tohi sellest rääkida. Mulle ei meeldi seda teha, ma peaksin midagi ütlema. Dortmund ja City ütlesid mulle, et ma ei saa midagi öelda. Ma ei oska midagi öelda, vabandust,» vältis hispaanlane konkreetseid vastuseid.

Kui tipptreenerit veel pigistati, vastas ta endiselt: «Tahaksin selle kohta midagi öelda, aga ma ei saa, sest see on protsess. Küll meil tuleb aeg, et sellest rääkida. See ei ole sellepärast, et ma ei taha (rääkida - toim), vaid sellepärast, et ma ei saa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles