Eesti on Ukraina jalgpallurite üks meeliskohti

Copy
Ukraina jalgpallisõbrad saavad elada väga paljudele välismaal mängivatele meestele. Seitse neist mängivad ka Eestis.
Ukraina jalgpallisõbrad saavad elada väga paljudele välismaal mängivatele meestele. Seitse neist mängivad ka Eestis. Foto: Jonathan Moscrop via www.imago-images.de/SCANPIX

Ukraina jalgpallureid mängib väga palju üle maailma, ent nende üheks meelispaigaks on ka Eesti.

Šveitsi statistikafirma CIES Football Observatory on teinud statistikat jalgpalluritest, kes mängivad enda kodumaalt eemal. Selles arvestuses hoiab esikohta Brasiilia, kelle 1219 mängijat teenivad leiba just välismaal. Esikolmikusse mahuvad veel ka Prantsusmaa ja Argentina.

Kõrgelt 20. kohalt leiab ka Ukraina jalgpallurid. Neid mängib üle maailma 186. Kõige meelsamini lähevad ukrainlased Ungarisse mängima, ent seitsmendalt realt leiab Eesti. Siin mängib seitse ukrainlast ehk on üsna populaarne mängupaik.

Esinelikusse mahtus selles tabelis ka Venemaa, sest just 12 mängijat oli Venemaa klubidega lepingud sõlminud. Võib väga kindlalt väita, et Ukraina sõda tegi selles osas korrektuurid ning enam Venemaa ukrainlaste meelispaikade hulka ei kuulu.

Välismaal mängivatest jalgpalluritest on kõige säravamad tiitlid näidata Madridi Reali väravavahil Andei Luninil. Ukraina koondise väravavaht tuli Realiga Hispaania meistriks ning tal on võimalik 28. mail tulla Pariisis ka Meistrite liiga võitjaks.

Tagasi üles