Nabi ja Eesti dopingukütid vahetasid teravaid pilke ka viimase istungi saatel

Karl Mihkel Eller
Copy
Heiki Nabi oli pärast pikka kohtupäeva kurnatud, kuid kindel, et on nime puhtaks pesemiseks kasutanud kõiki võimalusi.
Heiki Nabi oli pärast pikka kohtupäeva kurnatud, kuid kindel, et on nime puhtaks pesemiseks kasutanud kõiki võimalusi. Foto: Marko Saarm

Kolmapäeval toimus Lausanne’is asuvas Rahvusvahelises Spordikohtus (CAS) istung, mis otsustab Heiki Nabi edasise saatuse. Olümpiahõbedat ja kahekordset maailmameistrit häiris, et Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutus (EADSE) näeb ainult tema süüd. Vastaspool arvas, et istung möödus respekteerivas õhustikus.

Kreeka-rooma maadleja Nabi eesmärk CASis on vabaneda talle eelmisel aastal EADSE distsiplinaarkomisjoni määratud kaheaastasest võistluskeelust. Nii toimuski CASi peakorteris Šveitsis Lausanne’is kinnine istung, kus mõlemal pool rindejoont seisid eestlased. Enam kui üheksatunnine istung oli pingeline ja venis õhtuni, pikim paus oli 20 minutit.

Nabi oli pärast istungit väsinud, kuid lootusrikas, et langetatakse õige otsus. «Tunne on, et oleme kõik teinud. Tõendeid kogunud, eksperdid on rääkinud, aega panustanud. Olen ajanud asja avatud kaartidega, mul pole midagi varjata,» ütles Nabi pärast istungit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles