Venemaa olümpiavõitja irvitab Norra laskesuusatähe üle, kes kandis Putini näoga T-särki

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Vetle Sjåstad Christiansen poseeris 2018. aastal Putini näoga T-särgiga.
Vetle Sjåstad Christiansen poseeris 2018. aastal Putini näoga T-särgiga. Foto: twitter

Neli aastat tagasi Putini pildiga T-särki kandnud Norra laskesuusataja Vetle Sjåstad Christiansen mõistis Ukraina sõja hukka.

«Mis puudutab sõda, siis see pole mulle lähedal mitte ainult geograafiliselt, vaid ka isiklikul tasandil. Mitmed meie sõbrad pidid laskesuusatamise jätma ning hakkama oma kodumaad kaitsma,» ütles ta väljaandele Dagbladet.

Samuti mõistis Christiansen hukka Venemaa sportlased, kes on pärast sõja algust president Vladimir Putini propagandaüritustest osa võtnud. Samas on mündil alati kaks poolt. «Ma ei teagi, kas nad on seal vabatahtlikult ja neil on võltsnaeratus? Kunagi ei tea, millised on tagajärjed, kui nad sellest keelduksid. Kas neil üldse lubatakse uuesti sportida? Kuid see kõik näeb kole välja. Eriti kui mõelda Stepanova kõnele. See oli kohutav!» lausus ta.

Vladimir Putin ja Veronika Stepanova.
Vladimir Putin ja Veronika Stepanova. Foto: Mikhail Klimentyev/Mikhail Klimentyev/TASS

Pekingi taliolümpiamängudel murdmaasuusatamise teatesõidus kuldmedali võitnud venelanna Veronika Stepanova võttis hiljuti Venemaa presidendi Putini kaitseks sõna. «Minu silmis on Venemaa muutunud taas tugevaks, uhkeks ja edukaks. See ei meeldi kõigile maailmas, kuid see on ilmne. Me oleme õigel teel ja võidame kindlasti, nagu võitsime olümpiamängudel,» lausus Stepanova.

Internetil on teadupäraks kombeks asju mitte unustada. 2018. aastal poseeris Christiansen T-särgiga, millel oli pilt karu seljas ratsutavast Putinist. Selle sama foto otsis internetiavarustest üles ka Stepanova.

«Vetle, sa olid õigel teel?! Kuid midagi läks vahepeal valesti, eks? Ära muretse, otsin sulle sobiva karu, kellega saad Kamtšatkal ratsutada,» kirjutas Stepanova oma Telegrami kanalisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles