Rovanperä astub Portugalis tundmatusse. Latvala: see on väga masendav

Postimees Sport
Copy
Jari-Matti Latvala (vasakul) ja Kalle Rovanperä (paremalt teine) tähistamas Horvaatia MM-ralli esikohta.
Jari-Matti Latvala (vasakul) ja Kalle Rovanperä (paremalt teine) tähistamas Horvaatia MM-ralli esikohta. Foto: Nikos Katikis/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Ralli MM-sarja kolmest esimesest etapist kaks võitnud Kalle Rovanperä saab järgmisel nädalal toimuval Portugali rallil avapäeva kiiruskatsetele startida esimesena, sest on punktitabeliliider. Noore soomlase jaoks on tegemist esimese korraga, kui ta peab kruusarallil olema teepuhastajaks. Toyota tiimipealiku Jari-Matti Latvala hinnangul on tegemist masendava ülesandega, aga selline on MM-sarja liidri töö.

Rovanperäl on MM-sarja juhtinud mõnda aega, kuid seni on ta katsetele esimesena startinud vaid asfaldirallidel. Kuigi kruusal on tegemist oluliselt raskema ülesandega, siis kirjutati Soome meedias, et 21-aastane Rovanperä on varasemalt mitmeid kordi näidanud kiiret õppimisvõimet.

Latvala ütles Iltalehtile, et kruusarallil on tavaliselt esimesena kehv startida, kuid kui ilm on olnud märg ja niiske, siis võib see olla eeliseks. «Portugalis on tavaliselt olnud kuiv ja palav. Esimesena startides on see väga raske,» ütles Latvala ning lisas, et Rovanperäl on võimalik järgmistel kruusarallidelt lihtsalt koguda nii palju punkte kui võimalik.

«See on tõesti masendav, tuleb kõvasti võidelda, kuigi kaotad aega. Tuleb sellega leppida ja loota, et teisel ja kolmandal päeval suudad avapäeval kaotatu tagasi sõita,» pakkus Latvala.

WRC-sarjas ootab nüüd ees viis kruusarallit. Peale Portugalit sõidetakse Sardiinias, seejärel Keenias. Suve keskel väisatakse Eestit ja Soomet. Asfaldile jõutakse augustis, kui toimub Belgia ralli

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles