Venemaalt pagenud tipptreener napsab endale endise Eesti koondise juhendaja töökoha

Postimees Sport
Copy
Tuomas Sammelvuo.
Tuomas Sammelvuo. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/Scanpix

Nädala alguses selgus, et Venemaa võrkpallikoondise soomlasest peatreener Tuomas Sammelvuo ei jätka ametis. Nüüd teatas Poola spordikanal TVP Sport, et Sammelvuo hakkab juhendama Poola kõrgliigaklubi Kędzierzyn-Koźle ZAKSA-t, mille praegune juhendaja on endine Eesti koondise peatreener Gheorghe Crețu.

Sammelvuo oli oma elu pikalt Venemaaga sidunud. Ta mängis karjääri jooksul pikalt Venemaal ja töötas alates 2016. aastast treenerina. Möödunud aasta lõpus andis ta intervjuu, kus tunnistas, et tunneb ennast juba venelasena.

Sammelvuo katkestas varem lepingu Peterburi Zeniidiga. Kuna Venemaa koondis on rahvusvahelistelt mängudelt diskvalifitseeritud, siis praktikas Sammelvuol pärast Ukraina sõja puhkemist treeneritööd polnudki, kirjutas Iltalehti.

TVP Spordi teatel on Sammelvuost saamas Poola liigas palliva Kędzierzyn-Koźle peatreener.

Gheorghe Cretu.
Gheorghe Cretu. Foto: Mihkel Maripuu

ZAKSA on riigi kaheksakordne meister. Klubi pole asjast ametlikult teatanud, kuid TVP Spordi teatel asendab Sammelvuo praegust peatreenerit, kelleks on Crețu.

Aastatel 2014-2019 Eesti võrkpallikoondist juhendanud Crețu läks seejärel Venemaale ja haaras tippklubi Kemerovo Kuzbassi ohjad. Koroonapandeemia saabudes jäi rumeendlane tööta, Meistrite liiga võitja Kedzierzyn-Kozlega liitus ta vähem kui aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles