Pikale veninud talv segab Hyundai ja Toyota ettevalmistusi

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak Horvaatia MM-rallil.
Ott Tänak Horvaatia MM-rallil. Foto: Hyundai Motorsport/Fabien Dufour

Järgmisel nädalal jätkub autoralli MM-sarja esimese kruusaralliga Portugalis. Üllataval kombel on Toyota ja Hyundai meeskondade testiplaane seganud pikaks veninud talv ja alles hiljuti sulanud lumi.

Mõlema tipptiimi testimisbaas asub Kesk-Soomes, kus lumi sulas tänavu alles kuu aega tagasi. Sealsed kruusateed jätkuvalt niisked ning ei ole piisavalt head, et testida Rally1-autosid eelseisvateks kruusarallideks Lääne- ja Kesk-Euroopas.

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala ütles, et testimine kruusateedel on olnud vaevaline. «Meil on sel aastal nii palju lund sadanud, et alles maikuu lõpus on teed piisavalt kuivad ja saame läbi viia kruusateste. Talv on olnud pikk ja raske, testimiste korraldamine on praegu olnud raske,» ütles soomlane WRC kodulehele.

Meeskonna tehniline direktor Tom Fowler lisas: «Me ei saanud Portugali ajaks kordagi (Soomes - toim) kruusal testida. Isegi kui lumi on kadunud, olid teed pinnase all üsna jääs. See tähendab, et neist pole meile palju kasu. Sellised tingimused on talveralliks head, aga kui me just Portugalis naastrehvi kasutama ei hakka, pole nii mõtet testida.»

Toyota ja Hyundai testisid Portugalis pärast eelmisel kuul toimunud Horvaatia rallit. Hyundai test toimus märgadel teedel, samas kui Toyota jaoks olid tingimused mai alguses kuivemad. Küll aga peaksid nii Toyota kui ka Hyundai saama pärast Portugali etappi Soome kruusateid kasutada, et valmistada Sardiinia etapiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles