NBA-s selgus esimene poolfinalist, Doncic hoiab Dallase lootusi elus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Luka Doncic ei soovi võitluseta hooaega lõpetada.
Luka Doncic ei soovi võitluseta hooaega lõpetada. Foto: Jerome Miron/Scanpix

Korvpalliliiga NBA hooaeg läheneb tasapisi enda kulminatsioonile. Täna öösel selgus esimene konverentsifinaali jõudnud meeskond, milleks on Miami Heat.

Heatist sai esimene poolfinalist ehk meeskond, kes jõudnud enda konverentsis finaali. Esimese asetusega Heat murdis kuuendas kohtumises 99:90 maha Philadelphia 76ersi ning koondskooriga 4:2 edeneti järgmisesse ringi.

Järjekordselt vedas Heati võidule Jimmy Butler, kelle arvele kogunes 32 punkti ja kaheksa lauapalli. Seejuures oli pärast mängu Butler väga emotsionaalne ja ei varjanud enda heameelt, et ta just 76ersi enda teelt pühkis. Mäletatavasti mängis Butler veel kolm hooaega tagasi 76ersis, ent klubi loobus tema teenetest, kuna Butleriga polevat võimalik võita.

Jimmy Butler.
Jimmy Butler. Foto: Matt Slocum/SCANPIX

Idakonverentsi finaalseerias läheb Heat vastamisi, kas valitseva meistri Milwaukee Bucksi või Boston Celticsiga. Nende omavahelises seerias juhib hetkel Bucks 3:2 ning omab juba homme võimalust edasipääsuks.

Väga põnev on aga seis Läänekonverentsi teises ringis. Nimelt viigistas Dallas Mavericks seeria põhihooaja edukaima meeskonna Phoenix Sunsi vastu 3:3 peale ning edasipääseja selgub otsustavas seitsmendas kohtumises.

Seejuures tegi Dallas täna koduväljakul jõulise avalduse, kui võideti kohtumine lõpuks 113:86. Võitjate poolel säras mõistagi Luka Doncic, kelle kontosse märgiti 33 punkti, 11 lauapalli ja kaheksa korvisöötu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles