F1 maailmameister Sebastian Vettel: me ei tea, mida Putin teeb, ent peame ta peatama

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: James Gasperotti/ZUMA Wire/Scanpix

Sakslasest neljakordne F1 maailmameister Sebastian Vettel pole kunagi kartnud enda arvamust erinevatel teemadel avaldada.

Sakslane osales BBC programmis «Question Time», kus tal paluti vastata erinevatele küsimustele. Pikemalt peatuti nii Soome liitumisel NATOga kui ka Ukrainas toimuval.

Neljapäeval teatasid nii Soome president Sauli Niinistö kui ka peaminister Sanna Marin oma positsioonist NATO suhtes. Mõlemad tõdesid, et Soome peaks NATOga liituma nii kiiresti kui võimalik.

Ka Vettel mõistab, et Soomele on see väga vajalik samm, kui soovitakse enda tagalat kindlustada. «Ma tean väga palju Soome inimesi. Soomel on Venemaaga väga pikk piiriala ning samuti pole suhted olnud just kõige paremad. Ma mõistan, et sellises olukorras vajatakse kaitset,» lausus sakslane.

«Probleem on lihtsalt selles, et me ei tea tegelikult, millega meil võidelda tuleb. Meil olid olemas väiksed märgid, et midagi sellist võib maailmas juhtuda. Lihtsalt tuleb hinnata, kuidas selleni jõuti ja mida saanuks teisiti teha.

Me ei tea keegi, mida Putin järgmisena teeb, ent peame tegema kõik, et teda peatada,» lisas Vettel.

Sel hooajal juba mitmeid kordi Ukrainale tugevalt toetust avaldanud Vettel tunnistab, et olukord maailmas on kriitiline. Samas ei tohi unustada, mida praegu ukrainlased tunnevad. Sõda ei tohi sakslase sõnul muutuda harjumuspäraseks.

«Ma ei oska ette kujutada, mida Ukraina inimesed praegu tunnevad. Ma pole enda elus midagi sarnast näinud. Me ei tohi ukrainlasi unustada ja neid üksi jätta,» lõpetas Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles