Riigipea surm katkestas epeevehklemise MK-etapi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Katrina Lehis (paremal) torkel.
Katrina Lehis (paremal) torkel. Foto: Tairo Lutter

Eesti epeenaised olid sel nädalavahetusel võistlustules Araabia Ühendemiraatides toimuval MK-etapil, kuid riigi presidendi Khalifa bin Zayed al-Nahyani surma tõttu neil kõrgeid kohti püüda polnud võimalik. 

Vehklemistreener Helen Nelis-Naukas andis sotsiaalmeedias teada, et 73-aastase riigipea surma tõttu on Araabia Ühendemiraatides nüüd kolmepäevane lein ning kuni teisipäevani on kõik koolid ja töökohad suletud. See tähendab, et ära jääb ka tänasele planeeritud naiste epee põhivõistlus, kuhu muidu jõudis viis eestlannat.

«Ootasime bussi saali ja siis selline pauk. Olime psühholoogiliselt nii valmis juba võistlema hakkama. Mõni sai eile esimest korda 64 hulka. Kõrge maailmareitingu tõttu oli Nelli Differt juba põhitabelis, seega meie saime ainult trenni teha. Kell 12 on uus koosolek, kas homme võistkonnavõistlust toimub, aga suure tõenäosusega ka see mitte. Sotši järel siis juba teine naiste MK-etapp, mis ära jäi,» kirjutas staažikas juhendaja lisades, et COVIDi tõttu jäi mullu ära ka Hiina MK-etapp. «On ikka elu.»

Alagrupiturniir:

Eesti vehklejatest pääsesid otse põhitabelisse kolm vehklejat: teise asetuse teeninud Katrina Lehis, Erika Kirpu (13. asetus) ja Nelli Differt (16.). Ülejäänud pidid alustama kvalifikatsioonist.

Kristina Kuusk näitas alagrupis kindlat minekut, alistades kõik vastased ning pääsedes nõnda kolmandast grupist esimesena põhitabelisse.

64 parema sekka edenes ka Irina Embrich, kes teenis neljandas alagrupis neli võitu. Otsekohta põhitabelisse see küll ei taganud, kuid eestlanna marssis sinna lisamatši abiga, kus ta alistas hispaanlanna Maria Mateosi kindlalt 15:8.

Viiendas alagrupis vehelnud Veronika Zuikova teenis sarnaselt Emrbichile neli võitu, mis tähendas samuti lisamatši. Seal tuli eestlannal tunnistada aga itaallanna Beatrice Cagnini 15:7 paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles