Barcelonas läbi kukkunud jalgpallitäht siirdus lõplikult Inglismaale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Philippe Coutinho.
Philippe Coutinho. Foto: Carl Recine/Scanpix

Brasiilia jalgpallikoondislane Philippe Coutinho aeg Barcelona hingekirjas sai viimaks ametlikult läbi. Ta siirdus lõplikult tagasi Inglismaale, kus lõi käed Aston Villaga.

29-aastane Coutinho karjäär Barcelonas polnud kaugeltki loodetud tasemel. 2018. aastal maksis Hispaania tippklubi tema eest Liverpoolile 145 miljonit eurot. Kokku jõudis ta selle raha eest mängida Barcelona särgis 106 kohtumist ja lüüa 26 väravat.

Tänavu jaanuaris saabus Coutinho aga taas Inglismaale, kui sõlmis laenulepingu Aston Villaga. Peatreener Steven Gerrard soovis just brasiillast Inglismaal taas mängimas näha ning talle sobis Coutinho tegutsemine.

Nõnda tegigi Aston Villa Barcelonale 20 miljoni euro suuruse pakkumise, millega Hispaania tippklubi ka nõustus. Coutinho sõlmis Inglismaa kõrgliiga meeskonnaga nelja-aastase tehingu ning nõustus suure palgakärpega.

«See on imeline üleminek Aston Villa jaoks,» lausus Gerrard. «Philippe on suurepärane eeskuju ning tema tulek andis meile juba jaanuaris lisaenergiat. Nüüd saame temaga arvestada juba hooajaks valmistudes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles