Ukraina endine tennisetäht: Venemaa vihkab Ukrainat ja meie tennisistid on sunnitud nendega mängima (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oleksandr Dolgopolov.
Oleksandr Dolgopolov. Foto: alexdolgopolov/Instagram

Mullu tennisekarjääri lõpetanud Oleksandr Dolgopolov on pettunud tennisemaailma juhtides. Ta ei mõista, miks peavad Ukraina tennisistid praeguses olukorras üldse Venemaa ja Valgevene esindajatega mõõtu võtma.

«Venemaa vihkab Ukrainat sisuliselt kõikides valdkondades. Nad tapavad meid, vägistavad meie naisi ja lapsi ning piinavad meid,» alustas Dolgopolov sõnavõttu sotsiaalmeedias ning avaldas seejärel pahameelt tennisejuhtide suhtes.

Dolgopolovi sõnul ei mõista ta Prantsusmaa lahtiste korraldajaid, kes lubavad enda väljakutele nii Venemaa kui ka Valgevene sportlasi – sanktsioonid on nende jaoks ainult jutt.

«ATP ja WTA ei näe olukorras probleemi ega Ukraina mängijate vaimset ründamist. Nad sunnivad Ukraina tennisiste mängima venelastega, kes pole sõja kohta mitte ühtegi sõna öelnud. Ma ei soovi kedagi diskrimineerida,» jätkas Dolgopolov.

Ainus slämmiturniir, kus on keelatud nii Venemaa kui ka Valgevene sportlaste osalemine, on Wimbledon. Venemaa ja Valgevene sportlased saavad ATP ja WTA tuuridel osaleda neutraalsete tennisistidena.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles