Rindel käinud Ukraina poksitäht sai hakkama ajaloolise saavutusega (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oleksandr Ussõk.
Oleksandr Ussõk. Foto: Frank Augstein

Ukraina poksitäht Oleksandr Ussõk sai väljaande The Ring poolt tunnustuse, mida pole teeninud 30 aastat ükski raskekaalupoksija.

Mainekas ajakiri The Ring seadis rivvi poksijad üle kogu maailma ning seda olenemata kaaluklassile. Ussõk tõusis selles arvestuses esikohale ning temast sai üldse esimene raskekaalupoksija, kes sellise tiitli viimase 30 aasta jooksul teeninud.

Viimati oli raskekaalupoksijatest antud edetabelis esikohal Mike Tyson, kes hoidis esikohta 1990. aastal. Samal ajal oli Tyson ka absoluutne maailmameister. Seega säärast tiitlit omanud kumbki Klitško vendadest ega ka Lenox Lewis.

Ussõkil on võimalus peagi taas tõestada, et ta ongi maailma parim poksija. Ta läheb juulis vastamisi briti Anthony Joshuaga, kellelt ta võttis võiduga 2021. aastal kõik tiitlid. Ukrainlase ettevalmistus tähtsaks lahinguks pole mõistagi olnud ideaalne, kuna sarnaselt paljude Ukraina meestega astus ta 24. veebruaril vastu Ukraina territooriumile tunginud Venemaa vägedele. Pärast mõnda nädalat rindejoonel lahkus Ussõk eriloal Ukrainast, et valmistuda just Joshuaga kohtumiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles