Ukraina sportlane ei mõista, miks venelased ei usu, mis Ukrainas toimub

Christopher Krutto
Copy
Jaroslav Amosov (vööga) koos relvavendadega pilti tegemas.
Jaroslav Amosov (vööga) koos relvavendadega pilti tegemas. Foto: Jaroslav Amosov/Instagram

Vabavõitleja Jaroslav Amosov tunnistas, et ei mõista, kuidas venelased ei usu seda, mis Ukrainas praegu toimub.

Amosov on üks neist Ukraina sportlastest, kes sõja puhkedes relva haaras ja ühines Kiievi territoriaalkaitseüksusega. Nüüd kirjeldas ta seda, mida sõja puhkedes nägi.

«Inimesed jooksid… Haarasid kaasa lapsi, vanemaid, loomi, nutsid. Nad ei teadnud, mida teha,» rääkis Amosov CNNile antud intervjuus.

«Nägin olukorda, kus sõdur jooksis, laps käte vahel. Lapse asjad olid kõik verega kaetud, kuid see ei olnud tema, vaid tema isa veri. Ema jooksis nende järel. Ma ei tea, mis juhtus lapse vanematega, aga seda oli väga raske vaadata. Laps oli ilmselt kahe- või kolmeaastane, aga ta ei mõistnud, mis toimus. Ma ei kuulnud teda nutmas, ta oli ilmselt kujuteldamatus šokis,» rääkis vabavõitleja.

«Ma ei mõista, miks inimesed ei usu seda, mis siin toimub. Nad (venelased - toim.) arvavad, et siin toimub «erioperatsioon», kus päästetakse inimesi. Aga kui sa vaatad, mis toimub Mariupolis või teistes linnades, mis Ukrainas kannatada on saanud, ja paljud tsiviilelanikud, kes tahtsid lihtsalt elada, on surnud. Nad ei tahtnud sõda, nad olid eluga rahul,» toonitas Amosov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles