Eesti viimase kümnendi edukaim olümpiakavva kuuluv pallimänguala on igasuguse kahtluseta olnud võrkpall: mehed on jõudnud EM-finaalturniirile 2013, 2015, 2019 ja 2021, viimati korraldati seda ise. Lisaks üllatasid mõni aasta tagasi meid ka naised, kes jõudsid samuti Vana Maailma tšempionaadile. Kas säärane edu võiks volleplatsidel jätkuda või on tegemist pelgalt heade aastakäikudega ning peagi ootab meid ees vähikäik?

Kui vaadata kuivalt Eesti noortekoondiste tulemusi, siis pole rõõmustamiseks ülemäära põhjust. Meie U18 ja U20 noormehed tänavu valiksarjades võidurõõmu ei tundnud ning jäid oma gruppides viimaseks. Tõsi, täieliku ülekohtu vältimiseks tuleb märkida, et tegemist oli teise ringiga ehk päris hapupiimased Euroopas siiski ei olda.

Suuremat rõõmu meil tulemustest välja võluda ei õnnestu, sest paraku jäid teises ringis kuivale ka U17 vanuseklassi tüdrukud ning täielikust nulliringist päästsid meid Anatoli Kuprijanovitši juhendatavad U19 neiud, kes edenesid Ungarist ja Kosovost üle olles EM-valiksarjas kolmandasse ringi.

Kommentaarid (1)
Copy