Tartu Ülikool jõudis pärast nelja-aastast pausi meistriliiga finaali

Christopher Krutto
Copy
Braxton Huggins (palliga) vedas Tartu seeria võiduni.
Braxton Huggins (palliga) vedas Tartu seeria võiduni. Foto: Diana Jesin/TÜASK

Korvpalli meistriliigas selgus täna esimene finalist, kui Tartu Ülikool Maks & Moorits alistas võõrsil TalTechi 90:85 ja võitis poolfinaalseeria mängudega 3:0.

Mängule tegi parema alguse TalTech, minnes kohtumist 22:18 juhtima, kuid juba poolajaks oli Tartu suutnud kerge eduseisu haarata ja juhtis 43:40.

Veel pool minutit enne kohtumise lõppu oli TalTechil 85:86 kaotusseisus võimalik rünnata, kuid Brandon Childress kaotas palli. Seejärel tabas teisel pool platsi vabavisked Märt Rosenthal. Tartu võidunumbrid vormistas vabaviskejoonelt Adomas Drungilas.

Tartu parimaks kerkis 24 punktiga Braxton Huggins. Drungilas lisas 17 ja Emmanuel Wembi 13 silma. TalTechi parimana tõi Oliver Metsalu 28 punkti. Childress toetas teda 24 silmaga.

Kusjuures see on Tartu Ülikooli jaoks esimene meistrivõistluste finaali pääse pärast nelja aastat. Toona kaotati finaalis Kalev/Cramole.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul otsustas mängu agressiivsus lõpus. «TalTechiga oli väga huvitav ja väljakutset pakkuv seeria. Esimesed kaks mängu oli rõhk rohkem kaitsemängul. Täna oli meil alguses keskendumisega raskuseid, aga suutsime oma rütmi leida ja korve visata. Mängu lõpus saime häid lauapalle ja sealt kordusviskeid ning suutsime vastastelt vigu välja meelitada. Olime mängu lõpus agressiivsemad ja see tõi võidu. Õnnitlen ja tänan kõiki fänne, kes on meid nii kodus kui võõrsil palju toetanud. Kodusaali atmosfäär on olnud suurepärane ja loodetavasti jätkub see ka finaalides,» sõnas Mazurs.

Teises poolfinaalpaaris on Kalev/Cramo mängudega 2:0 ees Pärnu Sadamast. Seeria kolmas kohtumine peetakse homme Kalevi Spordihallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles