Ukrainlaste üleelamisi ilmestas Dõnamo pressikonverents - jalgpallur poetas pisaraid

Ville Arike
, reporter
Copy
Kiievi Dõnamo meeskonna mängijad kohtumisel FC Floraga.
Kiievi Dõnamo meeskonna mängijad kohtumisel FC Floraga. Foto: Tairo Lutter

Lilleküla jalgpalliväljakul ei paistnud välja, et Kiievi Dõnamo meeskonna kodumaal käiks sõda - külalised esitasid hea partii ja võitsid teenitult 3:0. Mängujärgsel pressikonverentsil olid asjad aga teisiti.

Dõnamolased esiti tänasid vastuvõtjaid igati - pressikonverentsil osalesid abitreener Oleh Hussijev ja mängija Oleksandr Andrijevski.

«Esmalt soovin tänada Florat, kes võttis meid niisugusel raskel ajal vastu. See on meile väga tähtis, et saame jalgpallimängu abil pöörata tähelepanu meie riigis valitsevale olukorrale,» ütles Hussijev alustuseks.

«Aitäh FC Florale ja eestlastele. Teiste rahvaste toetus on ukrainlastele praegu väga tähtis,» lisas Andrijevski.

Seejärel küsiti Andrijevskilt, kuidas väljakul viibiv mängija tunnetab kaht poolt - esiteks sportlikku, kuid teisalt Ukrainas toimuvaga seonduvat? Jalgpalluril tõusis klomp kurku ning ta märkis, et seda on keeruline sõnadesse panna. Seejärel peitis ta näo pikkadeks sekunditeks kätesse.

Andrijevski poetas mõne pisara, aga jätkas peagi: «Mõtlen meie rahva peale, kel on praegu väga keerulised ajad. Usun, et see võitlus lõpeb meie võiduga. Täname kõiki Euroopa riike, kes toetavad Ukrainat. Koostöös suudame need fašistid alistada. Dinamo klubi aitab oma tegevusega meie riiki praegu niimoodi, nagu suudame ja oskame seda kõige paremal moel.»

Abitreener märkis, et Dõnamo praegustes sõprusmängudes pole sportlik pool nii oluline kui tavaliselt, samas aga aitab iga võit ukraina rahvast emotsionaalses plaanis väga. Täna oli võidul eriline maitse, sest Dõnamo tähistab oma 95. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles