Eesti kardisportlased avasid Euroopa meistrivõistluste hooaja

Postimees Sport
Copy
Markus Kajak.
Markus Kajak. Foto: LRN Photo

Neli Eesti kardisportlast alustasid kardispordi Euroopa meistrivõistluste hooaega Belgias, Genki kardirajal. Eestlastest parimana lõpetas Markus Kajak ajasõidu kolmandana ning võitis esimese eelsõidu.

Reedel peetud kvalifikatsioonis näitas suurepärast hoogu ühena kolmest eestlasest klassis KZ2 võistlev Markus Kajak (AIX Racing Team). Oma grupi parim ja kokkuvõttes kolmas aeg andsid Kajakule nädalavahetuseks suurepärase lähte 89 sportlase seas. Reede õhtul peetud esimeses eelsõidus suutis Kajak oma head hoogu veelgi tõestada, võites sõidu kindlalt.

«Kvalifikatsioonis saime tehnika ilusti tööle ning võitsime oma grupi,» oli Kajak pärast ajasõite rahul. Õhtul peetud esimeses eelsõidus suutis Kajak oma head hoogu veelgi tõestada, võites sõidu kindlalt. «Esimeses eelsõidus suutsime esimese koha säilitada. Võin öelda, et olen rahul, samuti on väga tore tiimis naeratusi näha.»

Siim Leedmaa oli kvalifikatsiooni tulemusena 58. ja Ken Oskar Algre (mõlemad AIX Racing Team) 81. kohal. Esimeses eelsõidus olid Leedmaa ja Algre vastavalt 13. ja 24. Tagasihoidliku kvalifikatsiooniaja heastas Leedmaa eelsõidus, tõustes võistlejaterivis koguni 7 kohta ettepoole.

«Trennid möödusid paari raskusega, mille me lõpuks ületatud saime. Kvalifikatsioon läks aga kehvasti, kedagi muud peale enda süüdistada pole,» ütles Leedmaa pärast ajasõite. «Vaatamata halvale kvalifikatsioonile andsin esimeses eelsõidus endast maksimumi ning tõusin 20. kohalt 13. kohale. Homme on kõik ees ning juhtuda võib palju, endast tuleb maksimum anda ja loota ka pisut õnnele.»

FIA noortesarjas esindab Eestit Dubnitski

Euroopa meistrivõistluste raames peetakse ka FIA Karting Academy Trophy sarja võistlusi. Eesti on selles sarjas teist aastat järjest esindamas Mark Dubnitski, kelle jaoks oli Genki rada uus.

«Esimene kord mul sellel rajal ning pean veel palju õppima. Teeme tiimiga analüüsi ning leiame kiirust juurde. Iga sessiooniga läks aga aina paremaks,» ütles Dubnitski enne ajasõitu. «Rada mulle meeldib ning loomulikult on see konkurents siin ikka väga hea - väga palju kiireid sõitjaid üheskoos.»

Kvalifikatsioonis sõitis Dubnitski välja 26. aja, kahtlusi tekitas mootori töö. «See oli väga hea ring, aga kahjuks oli see ka maksimum, mis võimalik võtta oli. Pärast sessiooni vahetasime mootori, homme vaatame, mis saab. Nagu ikka, teen omalt poolt maksimumi.»

Euroopa meistrivõistluste esimese etapi eelsõidud ja finaalid jätkuvad Genki rajal laupäeval ja pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles