Ukse pealt minema saadetud Venemaa spordijuhid leiavad, et britid teevad neile kambakat

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venemaa ragbimehed.
Venemaa ragbimehed. Foto: Odd Andersen

Maailma ragbiliit (WR) ei lubanud venelastel sel nädalal Dublinis toimunud üldkogul sõna võtta. Meie idanaabrite sõnul on tegemist läänemaailma, või veelgi täpsemalt brittide vandenõuga. 

WR virutas Venemaale kõikvõimalikud keelud peale 28. veebruaril ehk neli päeva pärast seda kui nad president Vladimir Putini utsitusel Ukrainale kallale tungisid. Sanktsioonidest tulenevalt tühistati kõik eelseisvad Venemaa ragbikoondise mängud, sealhulgas ka MM-valikmängud, kus vastastele anti tabelisse lihtsalt loobumisvõit. 

Sel nädalal lootis Venemaa ragbiföderatsioon (FRR) Dublinis toimunud üldkogul esitada apellatsiooni, kuid teised liikmed polnud nõus neid ise ära kuulama. 

Kiril Jašenkov
Kiril Jašenkov Foto: FRR

«Kahjuks meie argumente isegi ei kuulatud,» vahendab portaal Inside The Games FRRi aseesimehe Kirill Jašenkovi öeldut. «Enne kohtumist vestlesin mitmete nõukogu liikmetega ning kulisside taga nad toetasid meid, kuid lõpuks oli kolm neljandikku häältest ikkagi meie vastu.»

Mõistagi oli Jašenkovi jaoks selge, miks nii hääletati. «Maailma ragbiliidu nõukogu on lihtsalt brittide väga suure mõju all ning nemad juhivad ju ka meievastaseid sanktsioone,» viitas ta ilmselgele kokkumängule ning lisas, et venelased ei kavatse kaebustega seoses püssi põõsasse visata ning pöörduvad õigluse saamiseks järgmiste instantside poole. 

«Meil tuleb võidelda lõpuni, sest sel otsusel puudub juriidiline tagapõhi!» jätkas Jašenkov. «Mind huvitab väga, mida – peaks me sinna pöörduma – kohus siinkohal ütleks, sest vastaid punkte, mille põhjal meid välja visati, lihtsalt ei eksisteeri. Juristina huvitab mind väga, kuidas asi laheneks, sest küsimusi tuleb esitada põhikirja osas, mitte poliitika või Mariupoli kohta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles