Mullu kaks MM-medalit võitnud suusaäss vahetab ala ja võtab püssi selga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anamarija Lampič Pekingi olümpial, kus tema parimaks tulemuseks jäi sprindi 12. koht.
Anamarija Lampič Pekingi olümpial, kus tema parimaks tulemuseks jäi sprindi 12. koht. Foto: ALESSANDRA TARANTINO

Kolmekordne murdmaasuusatamise MM-medalist Anamarija Lampič on otsustanud oma esimesele armastusele selja keerata ning hakata laskesuusatajaks.

«Hüvasti murdmaasuusatamine, tere tulemast laskesuusatamine,» kirjutas 26-aastane sloveen Instagrami tehtud postituse juurde.

Ühtegi pikemat intervjuud Lampič alavahetusega seoses veel andnud pole, mistõttu pole tema otsuse tagamaad veel täiesti teada. Küll spekuleeritakse Sloveenia meedias, et selle põhjuseks võib olla kohaliku suusaliidu nigel tugi. 

Sloveenitar võitis küll mullu MMilt kaks pronksi, ühe sprindis ja teise sprinditeates koos Eva Urevciga, kuid ei need ega varasem MM-hõbe (2019) pole taganud talle stabiilset sissetulekut.

Esialgse informatsiooni kohaselt hakkaks Lampič treenima endise Saksa tipu Ricco Grossi käe all, kellest peaks kuulduste järgi saama ka Sloveenia laskesuusakoondise uus juhendaja.

Püssiga püünele mitte pääsemise pärast Lampič liiga palju muretsema ei pea, sest Sloveenia naislaskesuusatajate tase liiga kõrge just pole. Nende parim biatleet Polona Klemenčič oli lõppenud hooajal MK-sarja üldarvestuse 99., rahvuste karika arvestuses platseerusid Sloveenia naised 20. kohale (Eesti oli 13.).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles