Liverpool jätkas dramaatilises Inglismaa karikafinaalis unistuste hooaega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Liverpooli mängijad kannavad kätel Konstantinos Tsimikast, kes lõi sisse otsustava penalti.
Liverpooli mängijad kannavad kätel Konstantinos Tsimikast, kes lõi sisse otsustava penalti. Foto: Kirsty Wigglesworth/Scanpix

Inglismaa tippklubi Liverpool krooniti kodumaal karikavõitjaks, kui finaalis alistati kuulsal Wembley staadionil penaltiseeria järel Londoni Chelsea.

Liverpool on tänavu tegemas unistuste hooaega, sest neil on endiselt võimalus võita kõik karikasarjad, kus nad osalevad. Lisaks Inglismaa liigakarikale lisati viimasena auhinnakappi Inglismaa karikasarja triumf.

Viimase karika võitmine polnud kaugeltki kerge. Neile seis sarnaselt liigakarikale vastu Londoni Chelsea ning taas selgitati võitja penaltiseerias.

11 meetri trahvilöökide löömisel tegi esimese eksimuse Chelsea kapten César Azpilicueta, kes ei suutnud lüüa sisse teist lööki. Liverpoolil oli esimest korda võimalik karikas võita, kui lööki läks sooritama Sadio Mane, ent Senegali ründetuusa soorituse tõrjus tema koondisekaaslane Édouard Mendy.

Otsustavad hetked sündisid penaltiseeria seitsmendas voorus. Esmalt eksis penaltil Chelsea keskpoolik Mason Mount ning seejärel kindlustas Liverpoolile karika vahetusest sekkunud Konstantinos Tsimikas.

Nüüd on endiselt Liverpoolil võimalik võita veel Inglismaa kõrgliiga ja Meistrite liiga. Kui viimases on jõutud finaali, kus kohtutakse Madridi Realiga, siis Inglismaa kõrgliigas peab neile abikäe ulatama ka tabeliliider Manchester City, kes juhib liigat kaks vooru enne lõppu kolme punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles