Eestlased krooniti Baltimaade meistriteks

Postimees Sport
Copy
Eesti koondise medalistid.
Eesti koondise medalistid. Foto: Elo Saue

Balti riikide orienteerujate kevadhooaja kulminatsiooniks on tavapäraselt külakorda korraldatavad Balti meistrivõistlused, kus iga riik paneb välja koondised täiskasvanute seas ja kaheksas noorte võistlusklassis (kuni 14-, 16-, 18- ja 20-aastased neiud ja noormehed). Esimesel päeval on kavas individuaalne tavarada ja teisel päeval teatejooksud. Tänavune võistlus toimub Lätimaal, Latgale piirkonnas, Malta nime kandva väikelinna lähistel.

Eesti koondisele tõid ülekaalukad ja väärtuslikud võidud naistest Evely Kaasiku ja meestest Timo Sild. Evely Kaasiku võiduajaks oli 69.02 ja tema edu teiseks tulnud leedulanna Gabija Ražaityte-Saunoriene ees oli 3.21. Kolmandaks platseerus lätlanna Laura Vīķe, kes kaotas võitjale juba 9.38. Esikuuikusse jõudis eestlannadest veel Eleri Hirv (+12.10).

Evely Kaasiku: «Tundsin eelmise nädalavahetusest veel üpris suurt väsimust ja seetõttu oli tänane jooks füüsiliselt raske. Õnneks oli rada suhteliselt lühike ja mul õnnestus teha üsna hea sooritus. Mõned väiksemad vead olid, kodusel EMil augustis ei tahaks aga ka selliseid enam sisse lasta.»

Meeste rajal lõpetas samuti suure ülekaaluga võitjana Timo Sild, kelle lõpuaeg oli 82.22. Võrdselt 4.08 kaotasid talle noorem vend Lauri Sild ja lätlane Rudolfs Zernis. Paremuselt kolmas eestlane oli 11. kohaga lõpetanud Kaarel Vesilind (+11.57).

Timo Sild: «Eelmise nädalavahetuse pikk öine võistlus Rootsis oli veel jalgades, aga õnneks kestis tänane jooks alla pooleteise tunni. Tehniliselt ei olnud rada eriti keeruline, seda paljuski tänu kevadiselt hea nähtavusega metsale. Strateegilisi teevalikuid täna teha ei tulnud, ilm oli jooksuks väga sobiva temperatuuriga ja kokkuvõttes oli igati mõnus orienteerumine.»

Võit tuli Eestisse ka naisjuunioride seas, kus Põlva neiu Johanna Laanoja lõpetas ajaga 55.05 ja edestas 57 sekundiga lätlannat Kristine Berket. Selles klassis jäi esimesena medalita Anita Laanejõe (+3.34).

Johanna Laanoja: «Füüsiliselt oli täna väga raske ja tegin tegelikult ka ligi kolme minuti jagu vigu, kuid esikohaga tuleb siiski rahul olla.»

Õige napilt jäi meesjuunioride seas esikohast ilma Jürgen Joonas, kes kaotas lõpuaja 58.46 juures lätlasele Matiss Saulitele vaid seitsme sekundiga.

Jürgen Joonas: «Ei saa tänase jooksuga kuidagi rahul olla, tegin suuri vigu kompassiga suunahoidmisel. Võimalik, et kompassil on midagi viga, pean vist homme varukompassi kasutama.»

Ülekaaluka võidu tõi Eestile veel ka Harriet Koppel kuni 16-aastaste neidude seas (-2.53).

Teised kohad tõid koondisele ka Erik Marten Zernant (M14) ja Anett Liisa Parts (N14) ning kolmandad kohad Villem Piirimäe (M14) ja Brigitte Panker (N18).

Võistkondlikult juhib esimese päeva järel 874 punktiga ühtlaselt tugev Läti koondis, Eestil on 642 ja Leedul 608 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles