VIDEO ⟩ Lätlased tegid jäähoki MMil koduperemeeste soomlaste elu väga raskeks (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Soome ja Läti pidasid haarava matši.
Soome ja Läti pidasid haarava matši. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Reedel teisel pool lahte alanud jäähoki MMi teisel päeval nägid võõrustajad soomlased kurja vaeva, et lätlastest 2:1 jagu saada.

Meeskonnad läksid matšile vastu täiesti erineva esimese emotsiooni pealt: lätlased said avapäeval 1:4 sugeda USA-lt, Soome alistas kindlalt 5:0 Norra. Meie lõunanaabrid aga tõestasid, et nad ei jää sel turniiril kindlasti peksupoisteks.

Külalised pääsesid Rūdolfs Balcersise tabamusest juba 8. minutil juhtima. Soomlaste esimese värava viskas Sakari Manninen matši 31. minutil. Viigiseis püsis tablool päris pikalt, kuniks veidi vähem kui kolm minutit enne lõpuvilet päästis koduperemeestele ülekaalus mängides võidu Mikael Granlund.

Soomlased ja lätlased on ainsad, kes seni B-grupis kaks mängu pidanud. Neist esimene jätkab täisedu kuue punktiga, teine püsib nullil.

Rootsi avas võiduarve 3:1 paremusega Austria üle. Tšehhi oli 5:1 parem Suurbritanniast.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Mängupäeva ühepoolseimas lahingus võitis Taani 9:1 Kasahstani. A-grupis said võidupunktid kirja ka 5:2 Itaalia alistanud Šveits ja napilt 2:1 Slovakkia maha murdnud Saksamaa. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Helsingis ja Tamperes toimuval turniiril kaitsevad tiitlit kanadalased, mullu Riias toimunud MMil tõusid poodiumile veel Soome ja USA.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles